Uneix-te a la nostra comunitat, descarrega’t la nostra app i descobreix les millors promocions i avantatges.

Com ens hidratam la pell?

La pell és l’òrgan més gran que tenim i la seva principal funció és la de protecció front factors externs com bactèries, substàncies tòxiques o la temperatura i els rajos del Sol, és a dir, funció barrera. A més, també intervé en la termoregulació corporal i en mantenir l’equilibri dels fluids corporals evitant la pèrdua d’aigua. La pell es divideix en 3 capes: epidermis, la més superficial, dermis i hipodermis, la més interna.

L’aigua i els lípids (greixos) són els components principals de la pell i asseguren la seva estructura. Quan els seus nivells disminueixen, la pell es seca, deshidrata i es descama. Per evitar això necessitam:

  • Beure aigua abundant a diari
  • Nutrició adequada rica en omega 7 i antioxidants
  • Principis actius humectants: aporten aigua per assegurar les propietats de la pell
  • Principis actius emol·lients: estructuren les cèl·lules de la pell perquè no perdin aigua

Els actius humectants són els que augmenten el contingut d’aigua de les capes superficials de la pell: milloren el contingut d’aigua a l’estrat corni i disminueixen la pèrdua d’aigua, així donen fortalesa, resistència, flexibilitat, bon aspecte i lluminositat. Els millors humectants són proteoglicans, àcid hialurònic o col·lagen

Els actius emol·lients suavitzen la rugositat de la pell, omplen els espais entre corneòcits i mantenen la funció barrera i asseguren la flexibilitat de la pell. Alguns dels més utilitzats són: oli de rosa mosqueta, oli d’argan, ceramides, silicones com la dimeticona.

Aquestes substancies tòpiques actuen en la epidermis i la dermis majoritàriament no penetren fins a la hipodermis. Per tal d’assegurar la correcta hidratació i nutrició de la pell hem de beure aigua en funció de les nostres característiques i pes corporal, però al voltant de 2 litres d’aigua al dia, i hem d’incorporar nutrients antiinflamatoris i antioxidants que ens ajudin a preservar l’estructura de la pell des de l’interior.

Aquí trobam un dels principals ingredients que és l’”espino amarillo”, una baia groga molt rica en omegues, vitamines i antioxidants. En específic conté vitamina A, E i C, omegues 3, 6, 9 i 7 i molècules antioxidants. Això ens permet tractar una pell o mucosa seca, deshidratada, sensible, seborreica o amb qualsevol alteració.