Uneix-te a la nostra comunitat, descarrega’t la nostra app i descobreix les millors promocions i avantatges.

Sistema immune a l’hivern: com ens protegim dels virus?

Amb l’arribada de l'hivern augmenten els casos de les malalties respiratòries ocasionades pels virus. Això succeeix per diferents raons, una de les principals és que a l'hivern passem més temps en espais tancats i sense ventilar, cosa que fa que els virus es propaguin amb més facilitat. A més, les baixes temperatures poden debilitar el sistema immunitari i contribueixen a augmentar el risc a les malalties.

Considerem que la salut no només és l’absència de malaltia, sinó que també assolir la millor qualitat tant de benestar físic, mental com emocional.

Amb l’arribada de l’hivern augmenten els casos de les malalties respiratòries ocasionades pels virus. Això succeeix per diferents raons, una de les principals és que a l’hivern passem més temps en espais tancats i sense ventilar, cosa que fa que els virus es propaguin amb més facilitat. A més, les baixes temperatures poden debilitar el sistema immunitari i contribueixen a augmentar el risc a les malalties.

Què podem fer per protegir-nos o per combatre els virus de forma més eficaç?

  1. Alimentació saludable, sempre. Sobretot augmentar el consum de fruita, verdura i llegums ja que aporten una gran quantitat de vitamines i minerals i milloren la composició i qualitat de la nostra microbiota. Eliminar els productes processats i rics en sucres.
  2. Dormir i descansar de forma suficient. Durant el temps que dormim, el sistema immunitari porta a terme moltes funcions ja que te més energia disponible cap a ell. A més, regular els cicles circadians, regula les hormones del cos i millora l’eficàcia de la resposta immunitària.
  3. Està Hidratat. Beure més aigua ajuda al sistema immunitari ja que millora el transport de nutrients i d’oxigen, millora la funcionalitat de les cèl·lules implicades i ajuda a la termoregulació, molt important per l’eficiència de les nostres defenses.
  4. Redueix l’estrès ja sigui físic, emocional o mental. L’estrès suposa una disminució o esgotament en la producció de cèl·lules i molècules del sistema immunitari que ens protegeixen davant els virus.
  5. Suplements alimentaris:
    1. Vitamina D3 (+K2) nivells òptims o alts, a partir de 50ng/ml, de vitamina D són bàsics per a un bon funcionament del sistema immunitari i el control de la inflamació. Encara que vivim en un país amb molt de Sol, no feim una correcta exposició. És per això que els suplements de vitamina D per assolir nivells òptims són indispensables.
    1. Betaglucans: modulen la resposta inflamatòria i de producció de molècules mediadores en la defensa front els virus, això ajuda a reduir el temps de recuperació, evitar recaigudes i prevenir complicacions.
    1. Quercetina: antioxidant i inmunomodulador. Per una banda, estimula la resposta inmunològica però controlant la inflamació excessiva. Amés, també té propietats antivirals inhibint la replicació del virus.
    1. Equinacea: estimula totes les vies del sistema immunitari sobretot augmentant la producció de cèl·lules i molècules inflamatòries i associades a destrucció de patògens.
    1. Zinc: cofactor indispensable per al sistema inmunitari.
Com ens podem protegir dels virus a l’hivern?